Geert, Frank en Hanneke op reis naar het andere eind van de wereld. Eerst even Langkawi (Maleisiƫ) voor de broodnodige rust, daarna een fikse rondtocht in Australiƫ. Via deze site komen reisverslagen, kunt u reacties geven, het reisschema volgen etc.. Geniet mee met ons!

Thursday, November 23, 2006

De foto's: deel III

Great Ocean Road

Na de geweldige familiebezoekjes weer op weg met de camper. Eerst langs de Great Ocean Road, richting Adelaide, waar de 12 Apostelen staan. Nu nog 11, of misschien zelfs 10,5. Een hele mooie kustroute.


Verder langs de Great Ocean Road richting Adelaide. Wat een mooie, mooie omgeving daar. Af en toe even lunchen. Onderweg bij het Blue Lake geweest, een meer dat ongeveer 6 maanden per jaar staalblauw wordt. De rest van het jaar is het water gewoon grijs. Prachtig.
In Adelaide gaan we de camper inleveren en op de trein stappen om het stuk tussen Adelaide en Alice Springs, hartje Australie, te overbruggen.

De Ghan

In Adelaide dus op de beroemde trein gestapt: de Ghan (kort voor "The Afghan", naar de Afgaanse kamelendrijvers die meegeholpen hebben het spoor aan te leggen). Daarmee in zo'n 18 uur naar Alice Springs gereden, inclusief overnachting.


De Outback

Wat is het daar toch mooi. Warm maar mooi. Oranje, blauw, geweldig. Opgehaald op het station en meteen door naar Ayers Rock. We hadden een luxe wagen incl. aanhanger voor alle materiaal. Bij Ayers Rock aangekomen was het behoorlijk bewolkt dus daar geen opgloeien door het licht van de zonsondergang maar de Olga's leken wel in brand te staan. Het woord mooi blijkt ook nu weer van toepassing. Of moet dat prachtig zijn?

De volgende ochtend vroeg op (4.50) om rond Ayers Rock te lopen. Op een van de foto's kun je de ketting zien waarlangs mensen naar boven moeten/mogen klimmen. Daarna nog de Olga's bezoeken en zorgen dat je voor 11 uur klaar bent want anders wordt het veel te warm. En dat was het.
's Middags een geweldige lange rit naar het volgende kamp, over dirtroads. Wat een mooi afwisselend landschap. Zelf hout sprokkelen voor het kampvuur. Daarna bij het kampvuur onder de blote hemel (en in het schijnsel van de volle maan) slapen.

Ook de volgende dag weer voor dag en dauw op. Nu naar Kings Canyon. Een wandel/klimtocht van 3,5 uur, dus voordat het 43 graden wordt...... Echt zo'n mooie kloof om te klimmen/lopen. Phil legde een hoop uit onderweg en wist ook nogal wat dieren te spotten. Daarna een verkoelende duik in het zwembad (met nog even oefenen voor die wereldkampioenschappen) en toen weer door. Terug naar Alice Springs en de volgende dag in het vliegtuig naar Cairns


.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
Einde van het derde gedeelte van de foto's van onze reis.

.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home