Geert, Frank en Hanneke op reis naar het andere eind van de wereld. Eerst even Langkawi (Maleisiƫ) voor de broodnodige rust, daarna een fikse rondtocht in Australiƫ. Via deze site komen reisverslagen, kunt u reacties geven, het reisschema volgen etc.. Geniet mee met ons!

Sunday, October 29, 2006

Blue Mountains en Tineke

Na die geweldige ervaring om ook tijdens het donker op de brug te staan hebben we de volgende ochtend onze koffers gepakt, nog even heerlijk buiten de deur ontbeten en toen de camper opgehaald. We kregen een geheel nieuwe omdat het exemplaar dat aan ons was toegewezen, nog niet klaar was. Wat een mooi ding. En wat groot. Met flatscreen TV, DVD-speler, twee tafels en zitjes, magnetron etc etc. Van alle gemakken voorzien dus. Echt meer dan we hadden verwacht. Na wat papierwerk, uitleg en zoektochten naar een passend rooster voor in de koelkast zijn we uiteindelijk op weg gegaan. Natuurlijk nadat we onze goede vriend Tom (TomTom) geinstalleerd hadden. Die vervolgens ook zo vriendelijk was om ons direct maar weer terug door het centrum van Sydney naar de Blue Mountains te sturen (vergeten dat de instelling op kortste route stond, grrrrrrr). Maar goed. Zonder schade met dat bakbeest door Sydney heen gekomen en op weg naar de Blue Mountains, waar we na wat tank- en supermarktbezoek aankwamen in Katoomba. De grootste plaats daar. In het laatste licht nog net een camping gevonden die zich toevalligerwijs ook direct voor de ingang van Scenic World bevond, wat enorm handig was want daar moesten we ook naar toe. Helemaal klaar dus. Ons eerste maaltje zelf klaargemaakt en vroeg onder de dekens. Het was die nacht (we zaten daar op een behoorlijke hoogte) best wel koud, maar niet te koud en meer dekens voorradig, dus geen probleem.

De volgende ochtend,na een prima nacht, lekker buiten ontbeten, en daarna lopend naar de ingang van Scenic World, waar we de bus naar de Drie Zusters genomen hebben. De Drie Zusters zijn een rotsformatie van drie grote rotsen (uitstulpingen), volgens de legende drie zusters die uiteindelijk tot steen zijn verworden. Het was erg mooi weer (strakblauwe lucht) dus prima om daar te zijn. Af en toe kwamen er letterlijk vloedgolven Japanners over ons heen. Zo stond je rustig op een uitkijkplateau, zo werd je overspoeld door Jappeners, ook voor je camera. Maar ja, dat gaat overal waar we komen zo, dus waarom zou dat nu anders zijn. Hanneke haar knie was wel wat dik geworden na al dat geklim op de brug van Sydney, maar deed niet zeer dus gewoon de afdaling over de Giant Stairway gedaan. 1000 Treden omlaag naar de vallei, en dan zo'n 2,5 km naar de Scenic Railway om weer omhoog te gaan. De tocht was erg mooi en het viel Hanneke allemaal niet tegen, dus mooi zo. Bij de Scenic Railway aangekomen hebben we daar maar een kaartje gekocht en zijn met de steilste trein (een oude kolentrein) weer omhoog gegaan. Hoog Eftelingehalte hoor! Daar wat gegeten en nog even in de zon op het terras gezeten, toen weer lopend richting camper.

De volgende ochtend moesten we vroeg opstaan want we hadden een hele reis voor de boeg. Jammer genoeg ging de klok hier ook net een uur vooruit dus nog wat eerder opstaan. Voordat we vertrokken toch nog even rustig buiten ontbeten in het heerlijke zonnetje. Koud maar zonnig. 8.30 uur op weg en daarna zo'n 750 km gereden door een prachtig afwissellend landschap. Beetje terug richting Sydney, toen naar Canberra en uiteindelijk naar Paynesville. Het landschap is echt heel erg afwisselend. Van bossen naar weiden, open vlakten etc etc. Tussen de middag even in een dorpje gegeten waar we dood nog niet begraven zouden willen liggen. We waren tegen 19.00 uur bij Tineke, een mooie prestatie. Tineke, voor degene die dat niet weten, is de vrouw van een - overleden - neef van onze moeder (nou ja, die van Hanneke en Frank in dit geval). Ze is al een paar keer bij ons in Nederland op bezoek geweest en Geert en Frank zijn zo'n zes jaar geleden ook al in Paynesville geweest. En nu dus weer. Ze had een heerlijk maal klaar gemaakt maar tegen 22.00 uur gingen de lampjes zo'n beetje uit, en dus: naar bed.

Vandaag (het is ondertussen maandag) hebben we heerlijk rustig ontbeten en heeft Tineke ons Paynesville en omgeving laten zien. Wat een water. Paynesville ligt aan de monding van een rivier die vanuit zee het land instroomt. Rondom Paynesville liggen een aantal grote meren en alles draait hier dan ook zo' n beetje rondom watersport. Voornamelijk zeilen. Een heerlijk rustige dag. Lekker gelunchd en nu gaan we voor Tineke - en onszelf natuurlijk - het avondeten klaarmaken. Morgen gaan we richting Melbourne.

Tot de volgende update! En bedankt voor de reacties allemaal!

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hee Hanneke Frank en Geert

Geweldig om met jullie mooie trip mee te kunnen lezen.
We missen de foto's een beetje.
by the way , denken jullie eraan genoeg te drinken?
veel groeten van gea en haar boys
(speciaal van pino voor Hanneke, ook met hun is alles goed, zitten in de rui en hebben legpauze , vermaken zich reuze als ze de tuin in mogen, gaan ook vanzelf weer in hun hokje voor de stok)

Monday, 30 October, 2006

 
Anonymous Anonymous said...

Hi there!!!
Het aussie-virus begint alweer aardig te kriebelen bij het lezen van jullie verhalen... Zo te zien hebben jullie het helemaal geweldig! Tikkie jammer van de regen op Langkawi, er zit niets anders op dan nog een keertje terug te gaan buiten het regenseizoen, maar da's geen straf toch?!;) Gelukkig is het weer "down under" beter. Een hele goede reis verder, geniet ervan en blijf ons op de hoogte houden!
Groetjes, Gerard & Heleen

Tuesday, 31 October, 2006

 
Anonymous Anonymous said...

Hallo allen,
met veel plezier begin ik mijn werkdag met het lezen van jullie reisverslag.
Heerlijke start, nog even wegdromen over ver weg en dan beginnen met OC-dingen hier. We hebben de eerste herfststorm overleefd, dus geniet er lekker van daar. Heel veel plezier en groeten, Joke

Wednesday, 01 November, 2006

 
Anonymous Anonymous said...

Hoi jullie drie,
Leuk om te lezen dat julle het zo naar jullie zin hebben.Mis inderdaad de plaatjes bij het verhaal. maar die komen later wel.
Ik ben net terug van een weekje Vlieland, wat ook aan te bevelen is!!

Groeten en tot later.
Erik S.

Thursday, 02 November, 2006

 
Anonymous Anonymous said...

Beste Hanneke, Frank en Geert,
Wat leuk om op deze manier op de hoogte te blijven van wat jullie zoal ondernemen. En dat is al heel wat en jullie zijn nog maar pas begonnen! Jullie zijn ver weg en door deze "site" toch ook weer dichtbij. Jullie zijn te benijden en dan te bedenken dat ik voorlopig nog geen vakantie heb.
Iemand anders schreef al over de eerste herfststorm. Inmiddels hebben we ook al de eerste nachtvorst gehad. Dat kunnen jullie je waarschijnlijk nauwelijks voorstellen.
Ik kijk uit naar jullie volgend bericht. Keep on moving! Mei hartlike groetnis fan Harry.

Friday, 03 November, 2006

 

Post a Comment

<< Home