Geert, Frank en Hanneke op reis naar het andere eind van de wereld. Eerst even Langkawi (Maleisiƫ) voor de broodnodige rust, daarna een fikse rondtocht in Australiƫ. Via deze site komen reisverslagen, kunt u reacties geven, het reisschema volgen etc.. Geniet mee met ons!

Thursday, October 26, 2006

Sydney

Hoi allemaal,
het is nu donderdagavond 26 oktober. Het laatste wat we gelogd hebben, was vanaf het vliegveld van Kuala Lumpur. Ondertussen hebben we Sydney er ook bijna opzitten.

De vlucht was op zich prima maar Hanneke en Frank hebben niet veel geslapen. Geert kan zoals gewoonlijk overal makkelijk slapen en deed dat dus ook nu weer. 's Ochtends 10 uur plaatselijke tijd kwamen we in Sydney aan. Door naar het hotel waar we te horen kregen dat de kamers pas rond 14.00 uur klaar zouden zijn. Han en Frank waren behoorlijk moe maar ja, je moet toch wat. Dus zijn we, na onze koffers af gegeven te hebben, op weggegaan naar het Opera House. Eerst even koffie in het park. Han had vooral na het rustige Langkawi even moeite om te schakelen. De mensen, het lawaai, de uitlaatgassen, de drukte van de grote stad. Ja ja, het is toch geen Beetsterzwaag. Maar het was erg mooi weer en de wandeling door de Botanische tuinen richting Opera House was heerlijk. Wat een mooie, mooie stad is het toch. Bij het eind van de Botanische tuinen een prachtig uitzicht op de baai en het Opera House. Zo mooi, zo indrukwekkend.

Even rond het opera gebouw gelopen en maar gelijk onze tickets voor Pirates of the Penzances opgehaald. Die voorstelling hadden we maanden geleden al via internet geboekt. Daarna via het havengebied en een lunch bij the 'bridgeclimb' informatie ingewonnen om over de Sydney Harbour brug te wandelen. Over de boog dan wel te verstaan. Kijk maar eens op www.bridgeclim.com. Gelijk maar geboekt voor de volgende ochtend vroeg. Toen terug naar het hotel. Prachtige kamers in een mooi, nieuw hotel. Midden in het centrum. Echt geweldig geregeld. Toen eerst maar even een slaapje van 2 uur, en daarna wat eten. Thais, aan de overzijde van het hotel. En vroeg naar bed want dat was tegen die tijd wel nodig.

De volgende ochtend vroeg opgestaan. Nu had Geert deze nacht zeer slecht geslapen dus die ging niet mee. Han en Frank dus daar naar toe en de brug over. Geweldig. Alleen moesten we vlak voordat we bij de top van de bridge waren er weer af omdat het onweerde en vooral; bliksemde. Shit. Maar na de brug weer afgegaan te zijn moesten we even wachten en gelukkig trok het onweer voorbij. Dus wij weer de brug op en deze keer er helemaal overheen. Geweldig. Geert stond ons bij aankomst op te wachten en we zeiden dat het zo jammer was dat hij het niet gedaan zou hebben. ZXijn ticket kopn hij omruilen dus we hebben voor de volgende avond gebeoket. Weer met ons drieen want dat is wel zo gezellig. En het was toch fantastisch dus waarom niet. Direcht daarna een " cruise" door de Sydney haven gemaakt van 2,5 uur. Alle hoekjes, gaten en dure huizen gezien die er zijn. Daarna snel terug naarhet hotel, even opfrissen en opdirken, snel wat eten en naar de opera. Wat een mooie voorstelling in een prachtig gebouw. Tijdens de pauze naar de foyer gegaan, met uitzicht over de gehele haven en alle lichtjes. Adembenemend. Redelijk kapot naarhet hotel terug. Maar voldaan.

Vanochtend rustig aan gedaan. Uitgeslapen, in het hotel ontbeten en toen de hop-on, hop-off bus gedaan. Van alles gezien. We zouden eigenlijk ook nog naar Bondi-beach maar het weer was deze dag een stuk kouder en het was al laat, en om 17.45 werden we weer bij de brug verwacht. Dus maar even gewinkeld, nog even in het hotel gerust en op naar de brug. Na alle voorbereidingen was het ondertussen donker toen we met de klim begonnen en wat een uitzicht. Al die lichtkjes, het Opera-gebouw, de skyline, wow. Nog mooier dan overdag. Weer allerlei foto's genomen (tegen betaling want eigen camera is taboe, slim hoor). Nu net even langs de haven, gegeten en het verslag gemaakt. Morgen checken we uit en halen we de camper op. Weer een nieuwe fase. Maar tot nog toe zijn we alle drie erg blij met het verloop van de vakantie. En Hanneke is ondertussen ook om en verliefd op Sydney.

Groetjes van ons allemaal!

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hee mensen, geweldig wat jullie daar meemaken!! Gaaf dat jullie de brug gedaan hebben, wij hebben toen alleen maar gekeken. Nog iets gezien van W.A en Maxima??
Fijn weekend en tot gauw.
Liefs, Anita
P.s. alles goed hier!

Friday, 27 October, 2006

 
Anonymous Anonymous said...

Hallo Frank, Geert en Han,

Heel erg leuk de beschrijvingen die jullie geven. Zeer gedetailleerd ook. Om nog meer gevoel van de omgeving te krijgen open ik GOOGLE EARTH. Inzoomen op de betreffende lokatie geeft een zeer goed beeld van de omgeving. (Ik kon jullie overigens niet op de brug zien staan) Ook voor andere lezers is dit een aanrader.
website: www.earth.google.com/

Fijne trip verder. En groeten aan Tineke en kinderen. We wachten al weer op het volgende verslag.

Groetjes uit OH.

Sunday, 29 October, 2006

 

Post a Comment

<< Home